Despre gandire si constientizare, cu scepticism…

Gandim si iar gandim. De cand putem indruga primele cuvinte si pana apucam sa mai spunem o soapta inainte sa murim, creierul nostru trebuie sa gandeasca, neuronii trebuie sa isi faca treaba pentru a ne oferi cele mai bune raspunsuri. Ce-ar fi omul fara gandire? In fond si la urma urmei, omul nu e altceva decat o „trestie cugetatore”, o fiinta atat de plapanda pe care nemurirea a ocolit-o si i-a oferit in schimb sentimente si emotii, pentru a supravietui in lumea ireal de reala.

Omul fara gandire, fara capacitatea de a gandi si de a rationa ar fi cu nimic mai prejos decat o maimuta. Gandirea ne impune o anumita superioritate fata de dobitoace, ea ne transforma in niste fiinte care sunt in stare de evolutie si revolutie, care stiu mereu ce se intampla cu ele si se controleaza. Omul in sine e invatat sa gandeasca fiecare actiune, chiar daca nu constientizeaza de multe ori, rationamentele involuntare pe care le face pentru a ajunge la o concluzie fac parte integranta din fiinta sa. Exercitiile de exprimare a gandurilor in scris, asa cum apar ele ambalate pe https://ganduricupoveste.wordpress.com/, sunt deosebit de benefice pentru tineri, pentru adulti, pentru orice om care si-a pierdut, macar si pentru o secunda, capacitatea de constientizare, de gandirea profunda a unor evenimente, poate trairi, poate actiuni. Inchipuiti-va doar ce s-ar intampla daca, aflandu-ne la stop, am traversa aiurea pe rosu, fara sa putem sa facem o discriminare intre verde si rosu, sa constientizam ca ne paste pericolul de a fi loviti de o masina.

Constientizarea, asta e de fapt cheia gandirii. Constientizam ca suntem in stare sa rationam, rationamentul devine un ceva organic, constientizam ca suntem diferiti de animale. Daca nu ar fi constientizarea si rationamentul ar disparea pana la urma, s-ar pierde printre ganduri. Gandurile nu sunt altceva decat niste constientizari ale unor rationamente pe care urmeaza sa le rostim sau nu, in functie de ce ne dicteaza emotiile. Cand le asternem pe hartie, intervine constientizarea. Atunci avem in fata dovada ca gandirea ne este suficienta, sau nu, si ca putem sa ne-o asumam. Cand vom inceta sa gandim, vom inceta sa fim oameni in adevaratul sens al cuvantului. Pana atunci, incercati sa constientizati orice rationament, sa scrieti pe un blog, sa va aduceti in fata sentimentele si emotiile, sa le retraiti prin prisma constientizarii si gandirii, asa cum se intampla si pe https://ganduricupoveste.wordpress.com/, un blog sincer si devotat ideii de traire, de poveste a gandurilor inca fierbinti, pasionale sau rationale.

Realitati tulburatoare despre inec

Animalele care se ineaca. Animalele sunt de multe ori mai inteligente decat noi, oamenii, si folosesc toate aspectele mediului inconjurator in avantajul lor. Ratonii sunt niste fiinte adorabile si simpaticute. Nu sunt periculosi, insa devin niste luptatori daca sunt pusi in situatii periculoase pentru ei. Si cand ne referim la situatii periculoase avem in vedere intalnirile cu patrupezii de pe langa casa omului. Dar ratonul are un truc care-i salveaza blanita de dintii ascutiti ai cainelui. Cand se afla aproape de apa, ratonul se arunca in ea si inoata.

Cand vine si cainele dupa el, ratonul va incerca sa scufunde capul cainelui si sa-l ineceJ Go, go, mr. raton! In Australia, cangurii se feresc de atacurile cainilor dingo printr-o tactica asemanatoare. Si mai rele sunt vidrele, care ataca si omoara tot ce prind in jurul lor, pana si maimute sau chiar femelele din grup. Minoritatile se ineaca mai des. Multe pierderi de vieti omenesti nu tin cont de rasa, sex, apartenenta religioasa, insa inecul are o placere nebuna sa isi selecteze victimele in functie de specificul demografic. In America, 80% dintre inecati sunt barbati. Nu, nu e nicio problema psihologica cu ei; barbatii beau pana se imbata bine si incep sa aiba comportamente nepotrivite prin preajma apei. Pentru minoritati, vestea e si mai rea. Afroamericanii sunt si mai aproape de inec… Copilasii intre 5 si 14 ani afroamericani se ineaca mai des decat cei albi de pana la trei ori. In piscine, copiii intre 11 si 12 ani, afroamericani, au un risc de inec de pana la 10 ori mai mare ca in cazul celor albi. Totul se datoreaza expunerii diferite la apa. Afroamericanii traiesc in mediu urban, nu prea au unde innota si merge la piscina. Ironia. In nici un loc nu te-ai simti mai in siguranta si mai sigur ca nu te ineci decat la o petrecere cu salvamari.

Insa in Louisiana, in urma cu multi ani, chiar inecul a fost cel care le-a stricat petrecerea salvamarilor. Petrecerea era tinuta pentru a sarbatori un an in care nimeni nu se inecase in vreo piscina din oras. Peste 200 de invitati luau parte la sarbatoare, 100 dintre ei avand si certificat de salvamar. Desi patru salvamari erau de serviciu, corpul unui invitat a fost gasit in piscina-se inecase in circumstante neclare. Desi erau pregatiti si stiau ce sa faca, nu au putut salva viata omului, resuscitarea fiind in zadar. Socul a fost cu atat mai mare cu cat nu a exista nici un alt caz in acel an…

Alege cadoul perfect din colectia de ceasuri Fossil originale

Un cadou inspirat poate fi usita catre inima iubitului sau iubitei sau spre un birou luxos, in fruntea unei companii respectate. Daca sunteti in cautarea celui mai bun si mai delicat ceas, atunci secundar.ro va poate ajuta imediat cu unele dintre cele mai ieftine si mai bune ceasuri Fossil originale. Mereu la moda, fara a avea un stil si un design pretentios, ceasurile brandului Fossil sunt exemplul perfect al unei imbinari fericite dintre functionalitate si stil, in ton cu un stil de viata caracterizat de dinamism si eleganta.

Confectionate din otel inoxidabil, Ceasuri Fossil orginale vandute de secundar.ro, cel mai bun magazin online care are in oferta ceasuri ieftine si de calitate superioara, au cadran cu apertura ori scheleton, afisaj analog sau analog combinat cu digital, curele din silicon sau piele, dar si din material textil ori plastic, pentru a fi cat mai usoar la mana. Bratara din otel inoxidabil sau ceramica, dar si geamul din cristal mineral scot in evidenta mecanismul Ceasuri Fossil originale bazat pe Quartz si tehnologie japoneza. Cele din gama Twist au doua mecanisme in interiorul carcasei, respectiv cel automatic, pentru secundar, si cel cu Quartz, care pune in miscare orarul si minutarul. Toate modelele prezentate pe secundar.ro, peste 60 la numar, au o rezistenta la apa intre 3 – 10 ATM, unele au si functii speciale, data, cronograf, zilele saptamanii sau chiar sunt multifunctionale. Geamul este din cristal mineral de calitate, care rezista la zgarieturi, forma cadranului poate fi rotunda sau patrata.

Fiecare produs comandat de pe secundar.ro primeste o garantie de 24 de luni, livrarea e foarte rapida, in 24-48 de ore de la confirmarea comenzilor, prin curier rapid. Daca valoarea comenzii depaseste 300 de RON, atunci livrarea este gratuita. Prin intermediul tabului Alerta pret, oricine isi poate fixa un pret dorit al produsului si in momentul in care va exista un pret mai mic acesta va fi anuntat via e-mail.

O stire de necrezut

O persoana feminina din lumea interlopa a fost urmarita de camatari si a dorit sa se sinucida. A fost o stire de senzatie, felul in care aceasta persoana a sarit in cap de la etajul 6 al unui bloc, acest accident cauzandu-i sinuciderea. Nu imi vine sa cred cum o persoana atat de puternica a fost in strare sa comita un gest atat de necugetat, deoarece era urmarita de camatari. Este ceva ce nu pot crede, cum o persoana care are atat tupeu incat sa umble in cercuri de interlopi cunoscuti sa faca un gest atat de criminal care sa ii curme viata. Cu siguranta ar fi avut mai multe sanse daca si-ar fi platit datoriile si ar fi renuntat la acest stil de viata atat de nesanatos, care ii cauzeaza doar probleme. Ar fi putut cu siguranta sa se salveze si sa obtina alt stil de viata, ar fi putut obtine o meserie cinstita si ar fi putut obtine o viata linistita si ferita de probleme. Din punctul meu de vedere este o sansa pentru fiecare sa nu ne lasam intimidati de greutatile si de obstacolele pe care ni le pune in drum viata si sa tindem catre un mod de viata mai sigur si mai bun, sa nu ne lasam impresionati de orice lucru care pare complicat si sa credem in ziua de maine care ne poate aduce o sansa de mai bine, o meserie mai buna si o sansa de a ne realiza visele intr-un mod cinstit. Nu are rost sa ne risipim viata facand lucruri care nu se cuvin deoarece acestea pot acea consecinte tragice mai tarziu, cum este cazul acestei interloape care a dat ochii cu moartea din cauza unui gest necuviincios care nu siguranta ar fi putut fi evitat.

Ceaiul verde, un inamic puternic al cancerului pancreatic

Ne-am obisnuit sa luam medicamente de cate ori avem probleme cu organismul, sa le asociem cu fel de fel de terapii complicate. Daca vorbim despre cancer, atunci tratamentele care ne vin in minte sunt bazate exclusiv pe medicamente puternice, cu efecte negative asupra intregului organism si nicidecum pe ceaiul verde sau alte tipuri de ceaiuri recomandate de medicina homeopata.

Dintre formele de cancer cunoscute, cancerul pancreatic este printre cele mai periculoase forme existente la ora actuala. Un inamic tacut, localizat in zona pancreasului, organ intern deosebit de important, cancerul pancreatic nu are cum sa fie depistat la timp decat daca pacientul e constient de niste modificari evidente care apar in corpul sau. Chiar si dupa depistare, tratamentele bazate pe medicamente pot reduce din simptomatologie, insa de multe ori organismul se obisnuieste cu ele si nu mai au efectul scontat. Spre deosebire de medicamentele de sinteza, ceaiul verde, ale carui frunze uscate, fara a fi supuse fermentatiei, se foloseste la prepararea delicioasei bauturi cu efecte excelente asupra unei game largi de boli. Gratie complexului de substante naturale, prezente in doze optime, ceaiul verde poate combate eficient si reduce din efectele negative pe care le poate avea cancerul pancreatic.

EGCG-ul din ceaiul verde inhiba expresia unei enzime, LDHA, specifice cancerului pancreatic, modificand in acelasi timp metabolismul celulelor canceroase. Substanta naturala EGCG actioneaza eficient asupra celulelor canceroase la fel ca orice inhibator al enzimei LDHA, deosebit de importanta pentru procesele metabolice ale cancerului pancreatic. Daca suferiti de cancer pancreatic sau vreti sa-l prevenit, mai multe informatii gasiti pe ceai-verde.com, acolo unde exista informatii despre toate tipurile de ceai, diete, articole despre nutritie, studii interesante, dar si cafenele si ceainarii unde se pot servi cele mai bune ceaiuri. De asemenea, gasiti si un index al celor mai importante plante medicinale si caracteristici ale acestora, precum si articole despre modul corect de preparare a ceaiurilor.

Lucruri despre memorie pe care le-am interpretat gresit

Amintirile ne fac sa fim cine suntem. Credem ca amintirile sunt statice sau cel putin destul de stabila. Este vorba despre o prejudecata generata de cercetatorii care se ocupau de studiul invatatului si memoriei, care aveau aceeasi impresie gersita.

In ultimii zece ani, studiile facute in domeniul neurostiintei, in special de catre Karim Nader, au dovedit ca memoria noastra nu prea e asa de stabila pe cat am fi crezut. Ideea era ca odata ce s-a consolidat ceva anume – si s-a fixat in memoria de lunga durata – nu exista nici un pericol de a fi alterat in vreun fel atunci cand revine in memoria de scurta durata. Se credea ca, pentru a altera, a schimba o amintire, trebuie sa ai grija sa o „schimbi” in timpul procesului de „codare” in memoria de lunga durata, inainte ca procesele de consolidare sa fie incheiate. Experimentele lui Nader au dovedit contrariul. In vreme ce a fost intrigat de memoria de la varste fragede, amintirile atentatelor de la WTC din 11 septembrie 2001 l-au provocat sa gaseasca o cale sa modifice amintirile din trecut. Amintirile primului avion care a lovit turnurile gemene ale WTC si multimea de oameni care si-a amintit de ele, desi acestea au fost difuzate de abia a doua zi l-a determinat pe Nader sa isi perfectioneze instrumentele de cercetare si sa dezvolte teorii care sa aiba un final determinat. Asa a ajuns sa se gandeasca ca oamenii si-ar putea aminti anumite evenimente cu un impact emotional important si, foarte subtil, le-ar putea altera de fiecare data cand si le amintesc.

Cercetarile sale au demonstrat faptul ca atunci cand ne amintim un anumit lucru intervine un alt nivel al memorizarii pe masura ce amintirile revin in memoria de scurta durata-este vorba despre un fel de reconsolidare a memoriei. Cu alte cuvinte, ne putem modifica amintirile in baza nevoii noastre de a percepe si de a simti lumea din prezent, ajutandu-ne de altfel sa punem tot ce se intampla in jurul nostru intr-un context favorabil noua. Pe de alta parte, nevoia de a modifica amintirile este indusa si de o perceptie subiectiva a noastra, proiectata, despre cum am vrea sa arate lucrurile si cum am dori sa le vedem.

Calculeaza online rapid si sigur si gaseste cel mai bun pret pentru RCA

In Romania, daca incerci sa gasesti ceva mai ieftin risti sa cumperi ceva mai scump decat ti-ar putea permite buzunarul. Asa se intampla si cu politele RCA, obligatorii pentru toti soferii. Pentru ca sunt foarte multe firme care pot emite polite RCA, preturile difera de la cer la pamant in functie de oras si tipul firmei la care apelati. Inainte de a cumpara o polita, multi soferi se pun pe calculat si pe adunat pentru a vedea care e mai ieftina, care e mai usor de suportat.

Pe romasig.ro, site-ul ROMASIG Broker de Asigurari, aveti la dispozitie cel mai simplu si mai intuitiv calculator online RCA pentru un calcul asigurari usor si rapid. Nici trei minute nu veti petrece in fata calculatorului si veti gasi cele mai bune oferte de asigurare de pe piata. Marele avantaj al acestui instrument online pentru calcul asigurari este ca permite compararea ofertelor de la 12 companii de asigurare in acelasi timp, preturile fiind negociate in prealabil, bazele de date fiind actualizate in timp real de pe serverele partenere. Nu aveti de facut decat sa alegeti din listele disponibile in aplicatie daca polita se va emite pentru persoane fizice sau juridice, apoi datele de identificare, inclusiv CNP-ul, anul obtinerii permisului, datele de identificare ale acestuia, tipul si categoria autoturismului pentru care va fi emisa polita si alte detalii importante despre masina sau inmatriculare. La final, se alege oferta dorita din rezultatele afisate de calculatorul pentru calcul asigurari, apoi se face comanda propriu-zisa a politei.

Sumele platite pe polite pot fi sensibil mai mici daca responsabilitatea si experienta soferului sunt foarte bune, nu exista accidente la activ sau penalizari pentru diferite abateri. In Bucuresti si Craiova, polita ajunge la cumparator in 24 de ore, gratuit, iar in tara se mentine gratuit doar daca comanda depaseste 149 de RON. Doar acum puteti beneficia si de o reducere suplimentara de 5% din valoarea politei RCA incheiate la ROMASIG!

Ce nu stii despre lapte si ti-ar putea schimba total modul in care-l privesti

Canibalism bovin. Iata o intrebare cam ciudata: daca ati vedea o vaca mancand o alta vaca, ati bea laptele sau? Asa ca data viitoare cand va duceti sa luati lapte s-ar putea sa beti unul de la un… canibal.

Fermierii au trebuit sa inventeze metode ieftine si eficiente pentru a mentine vitele sanatoase, voioase si cu ugerele pline de lapte. Pentru asta, bovinele au nevoie de foarte multa energie. Aici intervin in discutie grasimile topite. Exista anumite specii de plante care transforma animalele moarte in seu, grasime, care reprezinta cam jumatate din cantitatea de hrana pe care o primesc vitele zilnic. So, cand o vacuta isi mananca micul dejun e posibil sa-si manance verisoara. Suna putin cam rau, insa canibalismul in randul vacilor nu prea e asa de ciudat. Acea grasime naturala le ajuta pe vacute sa aiba o viata sanatoasa, sa fie fertile si sa digere mai usor mancarea, dand cantitati mai mari de lapte.

A inlocui grasimea obtinuta natural cu cereale inseamna sa maresti costurile de intretinere ale animalelor, ceea ce multi fermieri nu-si permit. In timp ce vacile mananca alte vaci, ar fi cazul doar sa ne relaxam si sa ne savuram laptele „canibal”.