Ce nu stiati despre vegetarieni

Vegetarienii si cei care nu au diete de acest tip nu se inteleg deloc. Cele doua tabere nu se inteleg pentru ca au viziuni diferite, pentru ca vad moralitatea altfel, pentru ca fiecare crede ca orice isi pune in farfurie e ceea ce trebuie sa fie acolo. Campaniile impotriva vegetarienilor si agresivitatea aratata ii descurajeaza pe cei care au de gand sa devina vegetarieni. Veganii ii intimideaza si ei pe cei care consuma carne, doar pentru a se apara cumva de atacurile celor care incearca sa le zdruncine credintele.

Veganii se folosesc si de imagini cu animale in suferinta ca sa descurajeze consumul de carne. Si cand vezi asa ceva cum sa te mai apuci sa fii vegetarian. Batalia continua si in ziua de astazi si va continua pana cand cineva va gasi o cale de mijloc. Veganii ii urasc pe vegetarieni mai mult decat ii urasc nonvegetarienii pe vegetarieni. Veganii sunt foarte stricti in privinta consumului de carne si al folosirii oricaror produse care au legatura cu animalele. Multi vegetarieni insa mai mananca o bucata de carne, beau lapte, consuma oua, poarta haine de lana. Neintelegerile dintre vegetarieni si vegani sunt cu atat mai mari cu cat cei din urma cred ca orice actiune care are legatura cu mancatul de carne si cu promovatul acestor obiceiuri duce la scaderea eficientei campaniilor anti-carne. Culmea veganii sunt mult mai toleranti cu nonvegetarienii decat cu alte tipuri de vegetarieni. Consumul redus treptat poate fi o alternativa la vegetarianism. Practic reduci cantitatea de carne consumata pe parcurs, cate putin.

Toti vegetarienii fac asa ceva si le e bine. Sa nu confundati cu flexitarienii. Ambele categorii consuma carne, ocazional flexitarianul mananca o bucata de carne, ceilalti au redus doar consumul de carne, dar mananca in mod regulat. Veganii, lacto-vegetarienii, ovo-vegetarienii, lacto-ovo-vegetarienii, toti au redus pana la zero cantitatea de carne consumata. Multi dintre cei care vor sa devina vegetarieni nu sunt dispusi sa renunte la tot ce inseamna carne, asa ca aceasta alternativa este mult mai buna pentru ei. E mai usor sa reduci consumul de carne pe parcurs decat sa iei o decizie radicala si sa scoti definitiv carnea din dieta ta.

No comments:

Post a Comment