Hoinarul. In 2005, un barbat de 20 de ani s-a prezentat la un spital din New Mexico acuzand o durere in piept. In baza descrierii simptomelor sale a fost trimis la sectie de chirurgie pentru investigatii amanuntite. I s-au facut radiografii, tot felul de teste insa nu a iesit nimic neobisnuit.
Dupa ce a fost si operat, pacientul tot continua sa se planga de diferite afectiuni care erau false. Inainte de a ajunge la spitalul din New Mexico a fost si la alte spitale din state diferite cu aceleasi simptome. Asa ca a fost trimis la o clinica de psihiatrie. In 2009, a revenit in Ohio, dupa ce parcurs vreo 1.600 de kilometri, cu aceleasi simptome. De data asta a inventat o poveste cum ca era alergic la orice fel de raze si nu putea face radiografii, facuse un transplant de inima in Germania dupa un atac de cord. Mai tarziu, medicul de la spitalul din Ohio si-a dat seama ca avea de-a face cu acelasi pacient care l-a tot vazut vreme de sase ani, dar cu nume diferite, date de nastere diferite si simptomatologie diferita…
Wendy Scott. Inainte de moarte, Wendy Scott a reusit sa scape de cumplita boala a dependentei de spitale numita si Sindromul Munchausen. Inainte de acest moment, Wendy a fost cel mai sever caz de dependenta de spitale documentat vreodata. A fost pacient in peste 600 de spitale si a revenit de mii de ori la ele. A avut 42 de cicatrice de la tot atatea operatii care nu erau necesare si a tot calatorit prin Europa cautand ajutor pentru bolile inchipuite.
Cand a facut 30 de ani nu a mai mintit despre boala sa si a recunoscut ca are sindromul blestemat. Fiind de parere ca pisica a ajutat-o sa-si revina, ea s-a dedicat mai apoi sprijinirii pacientilor cu acelasi sindrom. Peste 20 de ani chiar s-a imbolnavit si a murit de cancer intestinal in 1999. Este posibil ca toate procesele de diagnosticare, radiatiile sa-i fi sporit sansa sa faca o forma severa de cancer.
No comments:
Post a Comment