Sudura ultrasonica. Undele ultrasonice au fost folosite pentru a uni bucatile de plastic la temperaturi mari inca de prin 1960. Pe o nicovala, doua bucati de plastic sunt unite cu ajutorul compresiei. Undele ultrasonice genereaza vibratia moleculara, ceea ce duce la frecare si caldura. Rezultatul e reprezentat de doua piese unite perfect. Ca multe alte tehnologii, sudura cu unde ultrasonice a fost descoperita din greseala. Robert Soloff lucra la o modalitate de sigilare a filmelor care nu mai erau folosite cand o mostra a atins o banda adeziva de pe masa de lucru.
Cele doua bucati s-au unit instant iar Robert a tras concluzia ca undele ultrasonice circula pe marginile rigide ale plasticului si pot fi folosite pentru lipirea oricaror bucati de plastic. Sudura ultrasonica a fost folosita de atunci in diverse industrii, de la scutece la masini, oriunde plasticul trebuie sa fie lipit cumva. Chiar si Marina Americana a utilizat aceasta metoda pentru a confectiona uniformele militarilor. Totusi, in industria textila, tehnologia aceasta si implementarea ei costa destul de mult iar pretul hainelor produse cu ajutorul acestor tehnici ultramoderne va fi cu siguranta mai mare.
Furtul informatiilor sensibile de pe carduri de credit. Cercetatorii au reusit sa descopere cum anume poate fi transmisa informatia de la un calculator la altul doar cu ajutorul sunetului. Ei se tem insa ca este si o metoda foarte usoara de a transmite virusi informatici. Ideea este ca un virus care ramane perpetuu in BIOS si se reinstaleaza pe nesimtite prin comunicarea dintre microfon, boxe si calculator poate fi mai periculos decat orice alta tentativa de phishing.
In Germania s-a reusit duplicarea unui astfel de efect dupa ce informatia de tip malware a fost transmisa catre un lapt doar prin speakere. Transmisia de date acustica este foarte lenta, viteza maxima fiind doar de 20 biti pe secunda. Cu toate astea, se pot transmite usor parole, secvente si numerele de identificare ale cardurilor, chei de criptare etc.
No comments:
Post a Comment