Canibalism bovin. Iata o intrebare cam ciudata: daca ati vedea o vaca mancand o alta vaca, ati bea laptele sau? Asa ca data viitoare cand va duceti sa luati lapte s-ar putea sa beti unul de la un… canibal.
Fermierii au trebuit sa inventeze metode ieftine si eficiente pentru a mentine vitele sanatoase, voioase si cu ugerele pline de lapte. Pentru asta, bovinele au nevoie de foarte multa energie. Aici intervin in discutie grasimile topite. Exista anumite specii de plante care transforma animalele moarte in seu, grasime, care reprezinta cam jumatate din cantitatea de hrana pe care o primesc vitele zilnic. So, cand o vacuta isi mananca micul dejun e posibil sa-si manance verisoara. Suna putin cam rau, insa canibalismul in randul vacilor nu prea e asa de ciudat. Acea grasime naturala le ajuta pe vacute sa aiba o viata sanatoasa, sa fie fertile si sa digere mai usor mancarea, dand cantitati mai mari de lapte.
A inlocui grasimea obtinuta natural cu cereale inseamna sa maresti costurile de intretinere ale animalelor, ceea ce multi fermieri nu-si permit. In timp ce vacile mananca alte vaci, ar fi cazul doar sa ne relaxam si sa ne savuram laptele „canibal”.
No comments:
Post a Comment