The Sims

Este un joc video clasic din 2000, care presupune ca jucatorul sa-si ghideze personajul favorit de-a lungul unei zile, de la baie, pana la mancat, mers la lucru, decorare, construire, sa-l ajuti sa stinga focul sau sa caute piscinele care tot dispar. Cam toate aceste obiective faceau parte si din alt joc mult mai vechi, din 1985, Little Computer People.

Ca si The Sims, jucatorii aveau posibilitatea sa isi schimbe casele cum doreau si sa ghideze personajele sa faca ce actiuni vor ei-sa priveasca la TV, sa citeasca, sa joace poker s.a.m.d. Puteai chiar comunica cu personajul tau direct-puteai sa-i ceri sa cante o anumita piesa la pian, sa joace un joc de societate cu tine sau sa iti dea un mesaj. Paintball. Jocul de paintball pe care cu totii il indragim a fost inventat in 1970 de doi prieteni, Charles Gaines si Bill Gurnsey, care au gasit o alternativa la pustile cu aer comprimat si vopsea, care erau si dureroase, folosite de fermieri pentru a marca animalele. Insa daca ai fi trait pe la 1900 cu siguranta te-ai fi jucat un joc foarte asemanator cu Paintball, duelatul cu ceara. Barbatii se duelau folosind pistoale care aruncau bile de ceara.

Competitorii purtau armuri speciale pentru a nu se rani. Spectatorii se puteau rani grav daca ricosa vreo bila de ceara, iar multi dintre cei care jucau s-au ranit imediat ce jocul incepea asa ca mereu aveau nevoie de ingrijiri medicale. Jocul a devenit asa de popular incat a aparut si la JO de la Londra din 1908.

No comments:

Post a Comment