De ce DVR-ul de calitate isi merita toti banii

Monitorizarea si supravegherea video in secolul XXI sunt doua operatiuni cheie ale unei vieti lipsite de griji si de incidente nedorite. In trecut, supravegherea video era dificila pentru ca nu prea existau asa de multe componente de sisteme de supraveghere care sa poata fi interconectate si controlate de la distanta iar preturile erau destul de piperate pentru serviciile oferite.

Acum, tehnologia a evoluat enorm si s-a ajuns ca mai toate vilele sau centrele comerciale, chiar si magazinele de cartier, sa aiba sisteme de supraveghere ultramoderne, monitorizate permanent si controlate via Internet chiar si atunci cand proprietarul este peste mari si tari. De ce asa de mare iures sa-si puna toata lumea sisteme de supraveghere?

Criza economica a lovit si in afacerile mari si in cele mici, asa ca hoti exista la tot pasul, oameni fara venituri care nu stiu din ce sa mai faca un ban pentru familie. De asemenea, mai sunt si criminali care adora sa mai distruga un destin si sa mai fure de prin casele oamenilor cate ceva. Fiecare nenorocire in parte poate fi evitata odata cu montarea sistemelor de supraveghere. Dintre toate piesele puzzle-urilor numite sisteme de supraveghere una are o importanta covarsitoare: DVR-ul. Pe numele sau mai usor de inteles, Digital Video Recorderul este creierul intregului sistem, stocand si prelucrand fiecare cadru inregistrat de camerele de supraveghere montate in pozitii cheie ale locului supravegheat. Desi exista siteme de supraveghere si mai simple, orice DVR suporta 4, 8, 16 sau 32 de canale corespunzatoare camerelor cu captura audio, componente din aceste sisteme de supraveghere. Ca si la un DVD-player, un stramos mai putin pretentios al DVR-ului, imaginile inregistrate pot fi vazute si procesate doar daca ai si un monitor de control, unde sa-ti imparti spatiul de lucru in cate camere vrei sa urmaresti si sa le alegi pe cele mai importante de supravegheat.

Este suficient sa selectam doar frame-ul-fereastra-care corespunde unei camere de pe sisteme de supraveghere si putem sa ne „jucam” cum dorim cu imaginile redate. Monitoarele pot fi obisnuite, intrarile standard fiind acceptate de DVR. Optional, daca DVR-ul suporta, exista si detectare automata a miscarii si pornirea imediata a inregistrarii si conectare la un sistem de alarma prin intermediul sunetului de alerta.

No comments:

Post a Comment