Cand si de ce sunt necesare aparate dentare copii?

Dintii micutilor sunt mai sensibili decat cei ai adultilor. Ingrijirea lor este cu atat mai dificila cu cat la varste fragede copiii sunt tentati sa consume multe dulciuri si mancaruri ce pot afecta smaltul si gingiile, dezvoltarea normala a acestora. Igiena orala este foarte greu de intretinut daca dantura nu este una perfecta. Prin dantura imperfecta intelegem o dantura in care dintii nu sunt aliniati corect, exista spatii interdentare destul de mari, unde se pot acumula resturi de mancare, dinti crescuti peste altii sau in pozitii nefiresti. In astfel de cazuri, pentru o igiena orala mai buna si o dantura sanatoasa la varsta adulta se recomanda montarea de aparate dentare copii profesionale.

Montarea aparatelor dentare este nedureroasa, dureaza putin, acestea se poarta perioade lungi de timp si copilul se obisnuieste rapid cu ele, ajunge sa „nu le mai simta”, efectul lor fiind garantat. Fixarea aparatelor dentare depinde de modelul lor si de varsta copilului, dintii se aliniaza perfect la finalul tratamentului, spatiile interdentare sunt corectate, zambetul e unul perfect, vorbirea se corecteaza si ea, ocluzia dentara determina o mestecare corespunzatoare a alimentelor ajunge in cavitatea bucala. Muscatura este corecta, increderea in sine creste, nu mai apar dureri cauzate de maxilarele care nu se pozitioneaza corect din cauza danturii. In plus, parodontoza si cariile nu vo mai fi pe lista de temeri ale parintilor. Copiilor le sunt recomandate aparate dentare copii mobile sau fixe, functionale sau o combinatie a acestora in functie de gravitatea problemelor depistate de stomatolog. De retinut ca aparatul dentar mobil este usor de suportat, se fixeaza bine pe dentitie temporara si mixta, se poate monta de la sase ani la 12 ani. Aceste aparate se activeaza de catre medic si sarmele din structura lor sunt directionate de stomatolog la vizitele periodice. Spre deosebire de cele mobile, cele fixe se aplica pe interiorul si pe exteriorul dintilor, incepand cu varsta de 12 ani, cand dintii permanenti sunt deja iesiti.

O alternativa cautata de parinti este reprezentata de aparatele dentare functionale din silicon, care pot remedia orice problema legata de pozitia dintilor si de ocluzie, dar si sugerea degetului sau respiratia orala. Avantajul acestor aparate este ca pot fi purtate in paralel cu cele fixe fara probleme. Alegerea unui tip sau a altuia se realizeaza doar de catre medicul stomatolog, modul in care se simte copilul cu respectivul aparat influenteaza si el optiunea stomatologului. Mai multe informatii despre aparate si preturi gasiti pe pagina oficiala a Clinicii ORTO-IMPLANT EXPERT.

No comments:

Post a Comment