Ce trebuie sa contina un certificat energetic. Sfaturi privind emiterea acestuia

Obligativitatea unui certificat energetic nu mai este o noutate pentru nimeni. Indiferent de tranzactiile imobiliare, acest act doveditor care incadreaza imobilul sau cladirea intr-o clasa energetica, nu trebuie sa va lipseasca. Pentru emiterea unui certificate energetic trebuie sa luati legatura cu un auditor energetic ce va realiza o auditare a imobilului sau cladirii si, in urma acesteia, va elibera un certificate de performanta energetica obligatoriu.

Certificatul energetic trebuie sa contina valori de referinta privind performanta energetica a cladirilor, Cei mai importanti indicatori care se regasesc pe un certificat energetic sunt clasa energetica, acestea sunt de la A la G, consumul de energie si indicele de emitere a dioxidului de carbon. Pentru stabilirea acestora se face o evaluare a instalatiilor sanitare, electrice, termice si de ventilatie. Se verifica si dependentele, podul sau subsolul. Datele sunt colectate si prelucrate de catre un auditor care, pe baza analizei, va stabili valoarea energetica a locuinte/ cladirii ce va aparea tiparita pe certificatul energetic.

Pretul unui certificate energetic difera in functie de - tipul cladirii / apartamentului (2.3.4 camere, garsoniere…) - complexitatea constructiei - suprafata anvelopei termice luata in considerare - rapiditatea emiterii certificatului (urgenta sau nu) In general pretul pentru un certificat energetic pentru o garsoniera pleaca de la 140 de lei. Acesta variaza in functie de auditor si de alte aspect. Daca sunteti interesati de un auditor energetic, va puteti adresa lui Costel Stanescu, architect si auditor specializat in eliberarea rapida a unui certificate energetic, cu o experienta de peste 4000 de certificate energetice emise.

No comments:

Post a Comment