Cum sa alegi panouri fotovoltaice de calitate?

Din ce in ce mai multa lume renunta la furnizorul de energie electrica si prefera sa isi instaleze sisteme de panouri fotovoltaice de la netdeal.ro care utilizeaza energia solara pentru a permite alimentarea intregii case cu un curent electric de calitate. Costurile reduse si facturile apropiate de cele din timpul verii chiar si pe timp de iarna i-au determinat pe cei cu dare de mana sa investeasca masiv in aceste surse alternative de obtinere a unei energii electrice green. Piata este suprasaturata cu firme care ofera fel de fel de panouri fotovoltaice, unele mai bune, altele mai slabe.

Ca sa nu cadeti in capca comerciantilor si sa investiti in sisteme care nu isi dovedesc utilitatea este necesar sa va ganditi in prima faza la mai multe lucruri. Unul dintre ele ar fi calitatea si randamentul ridicat pe care orice astfel de sistem ar trebui sa il aiba ca sa se poate spune ca a meritat banii. Cei doi factori care influenteaza si pretul sunt dependenti de materialul din care e fabricat panoul si de culoarea lui, de tare de origine. De regula, se alege un panou solar fotovoltaic care sa aiba celule cu o capacitate de „absorbtie” a energiei solare cat mai mare, un acumulator cu inmagazinare generoasa si o culoare care sa atraga razele solare. Nu e suficient totusi sa stii din ce e facut panoul si ce eficienta are. Trebuie sa va documentati si in privinta functionarii sale, despre cat de inclinat trebuie sa fie panoul sau unde e bine sa-l puneti, pe acoperisul vilei sau al casei, pe un teren. De asemenea, montarea de panouri fotovoltaice de la netdeal.ro ar trebui facuta doar de profesionisti pentru ca doar ei stiu exact cum se pozitioneaza si ce sa faca pentru a nu strica functionarea celulelor si acumulatorului.

Cele mai bune panouri solare sunt cele cu celule fotovoltaice policristaline de putere ridicata, asamblate intr-un modul fotovoltaic, ceea ce asigura functionarea impecabila si pe timp de iarna.

No comments:

Post a Comment