Beneficii neasteptate ale imbatranirii

Reusesti sa te integrezi mai bine intr-un grup, esti mai sociabil si te pricepi de minune la jocuri de noroc. Vreti sa castigati masiv la Vegas. Uitati de toate trucurile pe care le-ati invatat poate de pe Internet. Avem pentru dvs. ceva mai simplu. Data viitoare cand calcati in vreun cazinou luati-l si pe bunicul sau bunica cu dvs. ce sa caute bunicul la cazinou?

Germanii au demonstrat printr-un studiu traznit ca batraneii sunt mult mai buni la jocurile de noroc. Nu, nu e vorba de un instinct natural care le permite sa-i citeasca imediat pe toti de la masa. Din contra, ei reusesc sa-si controleze emotiile, asa ca nu se avanta sa arunce cu niste castiguri intrate in posesia lor dupa cateva runde castigate. Tinerii, spre deosebire de batrani, tind sa se arunce cu capul inainte si sa puna in joc tot ce au mai castigat la gandul ca poate vor fi in stare sa agoniseasca si mai mult. Acest control al emotiilor se manifesta si in alte moduri uimitoare. Un studiu facut in 2010 de catre Universitatea din Michigan a aratat ca batranii pot sa faca fata mai bine conflictelor sociale.

Cei care au trecut de 50-60 de ani pot sa priveasca o anumita problema din mai multe perspective, se pot gandi la mai multe solutii si pot face compromisuri. Ei pot media situatii pe care tinerii nu vor reusi niciodata sa le duca intr-un punct cu final fericit, fara o cearta buna.

No comments:

Post a Comment