Realitati tulburatoare despre inec

Animalele care se ineaca. Animalele sunt de multe ori mai inteligente decat noi, oamenii, si folosesc toate aspectele mediului inconjurator in avantajul lor. Ratonii sunt niste fiinte adorabile si simpaticute. Nu sunt periculosi, insa devin niste luptatori daca sunt pusi in situatii periculoase pentru ei. Si cand ne referim la situatii periculoase avem in vedere intalnirile cu patrupezii de pe langa casa omului. Dar ratonul are un truc care-i salveaza blanita de dintii ascutiti ai cainelui. Cand se afla aproape de apa, ratonul se arunca in ea si inoata.

Cand vine si cainele dupa el, ratonul va incerca sa scufunde capul cainelui si sa-l ineceJ Go, go, mr. raton! In Australia, cangurii se feresc de atacurile cainilor dingo printr-o tactica asemanatoare. Si mai rele sunt vidrele, care ataca si omoara tot ce prind in jurul lor, pana si maimute sau chiar femelele din grup. Minoritatile se ineaca mai des. Multe pierderi de vieti omenesti nu tin cont de rasa, sex, apartenenta religioasa, insa inecul are o placere nebuna sa isi selecteze victimele in functie de specificul demografic. In America, 80% dintre inecati sunt barbati. Nu, nu e nicio problema psihologica cu ei; barbatii beau pana se imbata bine si incep sa aiba comportamente nepotrivite prin preajma apei. Pentru minoritati, vestea e si mai rea. Afroamericanii sunt si mai aproape de inec… Copilasii intre 5 si 14 ani afroamericani se ineaca mai des decat cei albi de pana la trei ori. In piscine, copiii intre 11 si 12 ani, afroamericani, au un risc de inec de pana la 10 ori mai mare ca in cazul celor albi. Totul se datoreaza expunerii diferite la apa. Afroamericanii traiesc in mediu urban, nu prea au unde innota si merge la piscina. Ironia. In nici un loc nu te-ai simti mai in siguranta si mai sigur ca nu te ineci decat la o petrecere cu salvamari.

Insa in Louisiana, in urma cu multi ani, chiar inecul a fost cel care le-a stricat petrecerea salvamarilor. Petrecerea era tinuta pentru a sarbatori un an in care nimeni nu se inecase in vreo piscina din oras. Peste 200 de invitati luau parte la sarbatoare, 100 dintre ei avand si certificat de salvamar. Desi patru salvamari erau de serviciu, corpul unui invitat a fost gasit in piscina-se inecase in circumstante neclare. Desi erau pregatiti si stiau ce sa faca, nu au putut salva viata omului, resuscitarea fiind in zadar. Socul a fost cu atat mai mare cu cat nu a exista nici un alt caz in acel an…

No comments:

Post a Comment