La ce sa fiti atenti cand vreti sa cumparati ceasuri casio pentru barbati?

Ceasurile au devenit atat de populare si de diversificate incat la achizitionarea lor trebuie sa fii foarte atent pentru a nu cumpara lucruri fara valoare. Alegerea unor ceasuri barbatesti este dificila mai ales ca sunt pe piata si modele care se adreseaza doar anumitor categorii de public, dar si modele care sunt destul de ieftine si au caracteristici foarte bune, apropiate de cele premium. Indiferent ca veti achizitiona ceasuri casio sau altele de al diferite firme, e bine de stiut ca nu toate tipurile de ceas sunt si precise sau nu raman in urma.

Daca e sa ne referim la mecanism, avem ceasuri barbatesti cu mecanism de propulsie pe baza de quartz sau mecanic. Cele cu quartz pot fi cu baterie, cu rotor sau care isi fac treaba cu ajutorul razelor soarelui, in vreme ce un ceas mecanic poate fi automatic sau manual. Precizia quartz-ului nu poate fi intrecuta de nimic, ceasuri casio cu quartz fiind mai ieftine, se gasesc peste tot si nu raman in urma.

Pentru cine vrea ceva mai sofisticat trebuie sa aleaga ceasurile mecanice, mult mai scumpe, dar mai durabile, insa fara precizia mare a ceasului cu quartz. Cele mecanice se ingrijesc mai greu, insa rezista mai mult in timp. Materialul carcasei ceasuri barbatesti trebuie sa fie si el luat in considerare, el putand fi din otel inoxidabil, titan, aur, platina, ceramica. Cel mai bun raport calitate pret se intalneste desigur la ceasurile cu carcasa din otel inoxidabil, iar rezistenta cea mai mare la zgarieturi o are ceramica. Titanul si otelul mai au de lucrat la rezistenta, insa tratarea cu substante speciale le mareste durabilitatea. Cu mult mai grele si mai scumpe sunt aurul si platina, materiale pe care nu si le permite chiar toata lumea. Ecranul de protectie al ceasului este un criteriu important in alegerea urmatorului model pe care-l veti afisa la un eveniment. E bine de stiut ca ecranul protector se erodeaza usor, poate sa apere bine mecanismul ceasului doar daca e dintr-un material de calitate.

El poate fi din sticla, cristal mineral si cristal de safir, cele mai scumpe modele de ceasuri fiind cele cu safir si cristal mineral. Safirul nu se poate zgaria si rezista deosebit de bine la socuri, iar cristalul este tratat cu substante anti-reflexive care il protejeaza si ii imbunatatesc cu mult aspectul general. Si functiile speciale, suplimentare, alarma, cronograf, data, ziua, calendar, altimetru pot sa transforme un ceas banal in cel mai ravnit model pe care va trebui neaparat sa-l punem in colectia noastra de ceasuri.

No comments:

Post a Comment