Selfie Stick-urile

Primul selfie stick a fost inventat cu mult timp inainte sa apara primul telefon mobil de pe piata. Foarte popular astazi printre tineri, dispozitivul ca o bara ca permite executarea unui selfie fara ca telefonul sa fie tinut in mana, de undeva de sus sau de la departare, selfie stick-ul a fost folosit pentru prima data, intr-o forma mai rudimentara, in 1925, cand o camera era plasata pe un fel de bat pentru a se putea realiza ceea ce avea sa devina un fenomen mondial.

Cu toate astea, cel care a inventat selfie stick-ul modern asa cum il stim astazi este japonezul Hiroshi Ueda, undeva prin anii 1980. Un fotograf pasionat si angajat la Minolta, compania producatoare de aparate de fotografiaat, Hiroshi a inventat selfie stick-ul pentru ca el si sotia nu puteau sa-si faca poze in timpul unei calatorii prin Europa. Daca a rugat un baietel sa le faca o poza, acesta a fugit cu tot cu camera lor scumpa in secunda doi, asa ca dispozitivul ii salva de cheltuieli inutile in vacanta. Prima data l-a numit extender stick si neaparat trebuia sa aiba o camera de captura pe un capat al sau. Avea si o oglinda in fata pentru a vedea clar utilizatorul cam cum arata in poza. Patentarea extender stick a fost facuta in 1983. Desi a fost produs pentru vanzari in masa, pe piata ideea nu a prins mai deloc. Calitatea fotografiilor facute era proasta.

De asemenea, femeile erau cam timide si nu le convenea sa-si faca poze. Selfie stick-ul a fost reinventat de Wayne Fromm in 2000, cu trei ani inainte ca patentarea lui Hiroshi sa expire. Fromm si-a denumit produsul quik pod. El este inventatorul selfie stick-ului modern, multi producatori fiind somati sa ii recunoasca munca si sa ii dea drepturile de autor cuvenite.

No comments:

Post a Comment