Cand altii gresesc, iarta-i

Nu, nu e vreun citat dinala de mare filosof de pe Facebook si nici o vorba spusa aiurea in care de fapt nu cred. Am observat ca sunt si oameni de genul asta. Nu, sunt niste vorbe complet adevarate pe care eu le respect de foarte multa vreme, de ani intregi. Si imi este atat de bine de cand fac acest lucru! E vorba tot de un fel de filosofie, dar una care este demonstrata si sustinuta prin fapte stiintifice si tine de dezvoltarea personala.

E foarte important, ca noi sa putem sa evoluam pe toate planurile, sa fim linistiti, impacati sufleteste, astfel incat sa nu existe nimic care sa ne distraga. De aceea atunci cand ne suparam pe cineva care ne-a gresit in vreun fel ne modificam starea, ne enervam, poate chiar incepem sa urlam si sa trantim usile. Si, sincer acum, cine mai are chef sa lucreze sau sa se joace cu copiii cand tocmai a fost injurat de cineva, spre exemplu? Tocmai de-asta e bine sa iertam persoana care ne greseste. Nu inseamna ca suntem slabi si cedam in fata lor sau ca n-ar trebui sa iertam ‘o greseala ca asta’. Sa ierti pe cineva nu inseamna sa reiei lucrurile ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Inseamna, mai degraba, sa intelegi ca acel om a avut motivele lui sa faca ce a facut dar ca asta nu e treaba ta.

Faptul ca un om te uraste sau ti-a facut ceva rau nu este problema ta. Si nu se poate ca tu sa suferi singur doar pentru ca un alt om a facut un lucru rau. Este o pierdere de timp. Trebuie sa iertam pe oricine daca vrem sa fim noi fericiti cu noi insine!

No comments:

Post a Comment