Dintre cele mai cool beneficii acordate de companiile IT

Vacante „deschise”. Vacante nelimitate ca timp pare sa fie o gluma care nu va deveni niciodata realitate, nu-i asa? Pentru companiile IT acest vis este realitate. La PaperG, o companie de publicitate tech, angajatii primesc vacante nelimitate platite pe care si le pot lua la discretie. Si Netflix a introdus acelasi avantaj pentru angajati acum 10 ani, sustinand ca echilibrul intre viata privata si munca trebuie sa fie mereu intr-un balans perfect.

Pentru unii aceasta idee e nebuneasca intrucat muncim prea mult si nici nu concepem asa ceva, vacanta tinand doar vreo 20 de zile pe an. In majoritate angajatii nu primesc vacante platite in nicio perioada din an. Bani pentru copii. Oamenii au copii. Asta se intampla de cand lumea si pamantul si nu se va opri niciodata procesul de procreere. Multe companii inteleg importanta relatiilor sexuale si intemeierii familiilor si ii ajuta pe cei care vor sa devina parinti sau sunt deja cu bani pentru cresterea micutilor. La Facebook, cand un angajat are un copil, el primeste 4.000 dolari pentru costurile cu tot ce ii trebuie nou-nascutului si inca 3.000 dolari pe an pentru costurile implicate de babysitting. Alte companii au oferit beneficii si tatilor care stau acasa cu micutii.

La Netflix proaspetii parinti pot sa isi ia cate libere vor in primul an din viata copilului lor. La Twitter, mamicile care nasc primul copio primesc 20 de saptamani de concediu maternal si le ofera si consiliere gratuita in cresterea copilului, chemandu-le la intalniri unde isi impartasesc din experienta.

No comments:

Post a Comment