Comportamente bizare ale animalelor pe care nu le putem explica

Scorpionii care stralucesc in intuneric. Cand scorpionii sunt expusi la lumina uv sau stau in lumina puternica a lunii pline, ei stralucesc. Nimeni nu stie de ce, insa e periculos pentru ei. De ce ar fi? Scorpionii vaneaza noaptea, asa ca pradatorii nu ii vad, dar daca stralucesc, ii vede si prada, ii vad si pradatorii.

Vulnerabilitatea si aflarea lor in camp deschis sunt semnalizate prin lumina emisa de corpul lor, atragand si alti scorpioni, care vin in ajutorul lor. Cand nu mai stralucesc, indica faptul ca stiu ca se afla in siguranta. Puterea radiatiilor emise este un indicator al faptului ca sunt sau nu observati. Balene si delfini esuati pe plaja. In 2009, un grup de balene ucigase au fost la un pas sa esueze pe plaja din Africa de Sud. Dupa ce le-au impins din nou in larg, balenele, 55 la numar, au revenit pe uscat. Cel mai bun lucru pe care il puteau face oamenii era sa le eutanasieze pentru a le curma suferinta. Un astfel de comportament se poate datora zgomotului din apa, sonarelor, operatiunilor militare, submarinelor.

Balenele si delfinii sunt cei mai expusi la astfel de comportamente pentru ca sunt foarte sensibili, insa nu se explica de ce aleg sa moara pe plaja. Unii cred ca e o modalitate de a muri cu decenta, in caz ca animalul e bolnav, insa nu se explica de ce exista suicid in masa.

No comments:

Post a Comment