Un produs minune la indemana oricui

Se stie ca soia este unul dintre cele mai sanatoase alimente care se gasesc pe piata, dar beneficiile sale depasesc chiar si cele mai optimiste aprecieri, valoarea nutritiva a acestui extraordinar produs fiind enorma. Pe langa faptul ca este cea mai ieftina sursa de proteine​​vegetale de inalta calitate, granulele de soia vegetale ofera, de asemenea, o suma buna de energie si grasime.

Soia contine peste 40g de proteine ​​la suta de grame, cea mai mare concentratie dintre toate leguminoasele, avand si aproape 20 g de grasime, 20 g de carbohidrati si 450 kcal/100g. Proteina din soia are in componenta toti aminoacizii esentiali in cantitati adecvate, cu exceptia metioninei si cistinei, considerandu-se ca este cea mai buna alimentatie vegetariana din punct de vedere al calitatii proteinei. Este o sursa buna de vitamine, tiamina, niacina, acid folic, caroten si riboflavina, dar si de zinc in doza zilnica recomandata.

Soia este singurul produs vegetarian cu proteine ​​de inalta calitate, reprezentand, intr-adevar, un mare avantaj pentru vegetarieni. O punga de granule de soia vegetale, 150 grame de la http://www.cufarulnaturii.ro s-a dovedit ca aduce nu doar un plus de valoare nutritive, dar si o aroma deosebita la diferite mancaruri pentru care este folosita. Soia este un aliat de nadejde si pentru cei pasionati de fitness, datorita beneficiilor sale in materie de sanatate. Spre exemplu, contine multi compusi care pot influenta puternic reducerea riscului de cancer.

Studiile au aratat ca persoanele cu nivel ridicat de colesterol, care au deja o dieta cu continut redus de grasimi, dupa aproximativ 6 luni de inlocuire a proteinelor animale cu cele ​​din soia si-au redus colesterolul cu pana la 25%. Produsele din soia ajuta si la un control bun asupra nivelurilor de zahar din sange, pe langa faptul ca sunt o sursa buna de fibre pentru o digestie corecta.

No comments:

Post a Comment