Esti mic de inaltime? Poti sa ai necazuri cu bolile de inima

Esentele tari se tin in sticlute mici. Asta e o vorba din popor care-i face pe cei mai scunzi dintre noi sa se mandreasca cu potentialul lor de a obtine mereu tot ce-si doresc pentru ca sunt cumva mai puternici decat cei mai inalti. De multe ori, a fi scund este un neajuns pe care multi dintre cei care sunt in aceasta postura si-l asuma prin prisma faptului ca nu au ce face, nimeni nu poate sa fie mai inalt doar pentru ca-si doreste. Recent insa, se pare ca „piticii” mai au un motiv de ingrijorare si frustrare: bolile de inima.

Potrivit unui studiu britanic, cei care sunt scunzi prezinta un risc mult mai mare de a se confrunta undeva in viata cu bolile de inima, in comparatie cu cei mai inalti. Dupa ce au testat ADN-ul de la 2.000 de persoane au descoperit ca sunt anumite zone din el care afecteaza si inaltimea persoanei si sanatatea inimii. Vestea buna este ca daca mai crestem cu putin peste 6 cm ajungem sa scadem riscul de a ne confrunta cu boli de inima cu pana la 15 procente. Totusi, daca stilul de viata sanatos face parte din „meniul” zilnic nu trebuie sa va faceti griji ca veti muri din cauza bolilor de inima. Doar britanicii sunt mai paranoizi pentru ca la ei se moare din cauza bolilor cardiace pe rupte-anual populatia scade cu 73.000 de oameni care mor de un infarct sau alte boli asociate inimii.

In trecut se credea ca daca inaltimea unui copil nu ajunge la nivelul optim pentru varsta sa de atunci, riscurile aparitiei bolilor de inima se pot dubla sau tripla. De asemenea, fumatul poate creste si el acest risc, ajungandu-se la o rata de deces mult mai mare. Genele care ne fixeaza o anumita inaltime ne pot aduce si alte inconveniente, cum ar fi un nivel crescut de colesterol si eventuale probleme cu dezvoltarea sistemului circulator.

No comments:

Post a Comment