Cum sa alegem mastile de sudura

Fie ca esti la job sau in garaj, atunci cand sudezi ai nevoie de protectie pentru a preveni accidentarea.

Desi cele mai multe masti pentru sudura sunt create sa protejeze impotriva razelor infrarosii si ultraviolete, exista diferite tipuri disponibile, fiecare cu caractestici specifice. Alegerea unei masti de sudura devine un proces dificil daca nu esti familiarizat cu tehnologia de auto-intunecare automata a lentilelor si cu standardele de protectie. Totusi, este bine sa iti rezervi timp pentru a explora piata si a gasi echipamentul potrivit. In acest mod cresti productivitatea echipei, calitatea materiaelor sudate, dar si confortul propriu in timp ce lucrezi.

Mastile de sudura trebuie sa respecte standardele ANSI Z87.1 – 2003, cunoscute si ca ANSI Z87+.

Standardele respective sunt o confirmare ca lentilele si casca au trecut un test de independenta si atesta ca pot face fata impactului cu obiecte zburatoare, furnizand o filtare de 100% a razelor ultraviolete si infrarosii.

Tipuri de lentile ale mastilor de sudura

Prima intrebare cand vine vorba de achizitionarea unei masti de sudura este tipul de lentile folosite. Mastile de sudura de calitate cu filtru de auto-intunecare ofera protectie UV si IR chiar si atunci cand casca nu este activata. Astfel, esti mereu protejat. Pentru confort maxim cauta o casca al carei raspuns la intunecare sa fie de 4/10 dintr-o milisecunda, intrucat ochiul uman nu percepe schimbarile mai mici de o milisecunda.

Mastile de sudura cu filtru de auto-intunecare sunt esentiale pentru o productivitate ridicata in fabricarea anumitor aplicatii, iar munca de productie poate face diferenta dintre succesul si esecul afacerii tale. Pentru a livra produse de calitate ai nevoie de cel mai bun echipament, asa ca nu face rabat de la cheltuieli si ai grija de sanatatea ochilor tai.

Daca in general folosesti acelasi proces si aceleasi materiale in sudura, o masca cu umbra fixa este suficienta. Totusi, daca cel mai probabi folosesti o varietate de materiale si lucrezi la mai multe proiecte, este recomandat sa achizitionezi o masca de sudura cu umbra variabila sau cu filtru automat de intunecare. De exemplu, atunci cand sudezi la amperaje mici, ai nevoie sa luminezi lentilele pentru o mai buna examinare a muncii tale. O variabila de umbrire permite acest lucru, in timp ce una fixa nu.

O casca mai usoara minimizeaza tensiunea pe gatul utilizatorului si reduce oboseala. Desi e tentant sa cumperi o masca de sudura ieftina, daca sudura face parte din activitatile tale regulate, ia-ti timp sa explorezi toate optiunile si gandeste-te la beneficile pe termen lung.

No comments:

Post a Comment