Moduri bizare in care ne simtim in spatiu ca acasa

Pot sa ai parte de drama din reality tv. Pana in 2025, proiectul ambitios Mars One vrea sa trimita pe Marte pentru tot restul lor patru indivizi, presupunand ca nu vor muri pana sa ajunga pe Marte. Ca parte a strangerii de fonduri pentru proiect, supravietuitorii unor astfel de calatorii sunt invitati sa fie staruri in show-uri de televiziune tip reality transmise pe Terra.

Pe viitor, dupa ce cei patru trimisi pe Marte se vor acomoda, si alti colonisti vor porni catre planeta rosie. Din cei 200.000 de oameni care au aplicat pentru a primi un loc in calatoria spre Marte, doar 100 au fost deja alesi. Fiecare candidat a fost testat online si i s-au explicat toate riscurile, testandu-se si rezistenta si motivatia. Misiuni cu roboti se vor desfasura in prealabil pentru a fixa modulele unde vor trai oamenii. Daca primii colonisti vor supravietui calatoriei, ei nu vor trai decat trei luni, atunci cand nu vor mai avea oxigen si resurse.

Momentan nu exista tehnologia pentru o vietuire indelungata pe Marte. Multe companii care lucrau la misiunile robotice nu mai au contract cu Mars One, procesul de selectie al candidatilor este si mai riguros pentru ca nimeni nu-si permite sa omoare oameni, oricat de naivi ar fi. Investitiile s-ar ridica la 6 miliarde de dolari buget fix, ceea ce ar acoperi doar o parte din costurile totale.

No comments:

Post a Comment