Fa miscare in fiecare zi

Mi-e tare greu sa vad pe strada oameni grasi, oameni care nu incap pe un scaun in tramvai, oameni care te dezgusta numai prin felul in care deschid gura, pentru ca de cele mai multe ori o fac numai ca sa bage ceva in ea adica mancare. Nu ma trag dintr-un neam de oameni prea frumosi, nici prea slabi, nici prea inalti, nici prea urati. Eu am iesit ok. Adica in limitele normale. Tind sa cred ca toti am fost normali la inceputurile noastre, avand in vedere ca pruncii nascuti peste media de greutate sunt rari.

Care este secretul unei conditii fizice nu bune, ci doar potrivite? Sincer nu stiu. Eu de felul meu sunt o persoana activa si am ajuns sa cred ca fiecare om are felul lui de a fi si de aceea mai vezi si grasi pe strada si foarte grasi si asa mai departe… tind sa cred ca mai e si gena insa aici ma contrariez singura. Sora mea, care este cu un am mai mare decat mine este si cu vreo 30 de kilograme “mai mare” iar asta zau ca nu pot sa imi explic. Adica am fost crescute in aceeasi familie. Eu am o constitutie marunta, adica la 1,53 metri am vreo 50 de kilograme in zilele mele normale. Acum am ajuns la 58 datorita mamarutei care creste in mine (si ma tot intreb zilnic - oare ce fac oamenii grasi cu burta - cum rezista ei? Ca eu sincer abia ma mai pot ridica din pat cu nebunia asta de sarcina cu burtoiul cat butoiul si insa nu m-am ingrasat decat atat ca mi-a crescut ceva in fata).

In orice caz, sa revenim la ideea din titlu: sa faci miscare in fiecare zi! dar carevasazica, ce inseamna asta? Nu sa alergi, nu sa mergi la sala neaparat, ci pur si simplu sa faci miscare. Adica in loc de doua statii cu autobuzul - sa mergi pe jos, iar seara in loc sa stai in pat la tv sa mergi sa te misti prin cartier sau macar pe la magazine. Stiti de ce shopingul este unul dintre cele mai sanatoase sporturi? Din doua motive: 1. pentru ca te tine mereu in miscare si 2. pentru ca te alina sufleteste si mental, crescandu-ti self esteem-ul. Ce mai inseamna sa faci miscare? Mai inseamna si sa speli vasele dupa ce mananci putin si nu sa te asezi imediat in pat, sa faci curatenie dupa ce strangi masa si nu sa lasi in urma ta ca pe frontul de lupta, cu gandul rapid la somn.

In plus - sa faci miscare mai inseamna si sa urci scarilesi nu sa mergi cu liftul, iar daca stai la parter atuncci incearca sa iesi cat mai des din casa. Sfatul oricarui specialist este cu siguranta: fa miscare in fiecare zi. V-ati dat seama pana aici ca nu trebuie sa mergeti la sala pentru miscare. Iar daca aveti un caine sau chiar si o pisica, iesiti cu animalul afara. Cu cainele puteti chiar alerga, alaturi de el - iar dupa pisica - puteti alerga adica dupa ea :).

No comments:

Post a Comment