Cum sa prelucrezi o fotografie

Un nou trend din aceasta perioada sunt fotografiile de tip ,,Selfie", acestea fiind intalnite la din ce in ce mai multe persoane, existand chiar si asa zise selfie-uri faimoase, cum ar fi cel mai bogat selfie (cel in care mai multi miliardari de talie mondiala si-au facut o poza de tip autoportret), sau cele ce au fost facute la acordarea unor premii in muzica, filme, etc. Altfel spus, in ziua de astazi pozele au evoluat si mai mult in randul oamenilor, devenind un subiect foarte important pentru acestia.

Totodata, astazi pozele sunt mult mai importante din alte puncte de vedere decat cele de odinioara. De exemplu, pozele trebuie sa scoata persoana din cadru intr-o postura cat mai potrivita pentru aceasta, deoarece aceasta poza are sanse foarte mari sa fie incarcata intr-un mediu viral, unde foarte multi oameni ar putea sa o vada, deci trebuie sa fie o poza cat mai reusita. Aparatele de fotografiat au evoluat cu timpul. Candva erau folosite, pe vremea batranilor nostri, acele aparate unde fotograful isi pozitiona capul sub un materil textil inchis la culoare, dar aceste instrumente fac parte de mult timp din domeniul obiectelor antice. Astazi se folosesc aparatele foto digitale si cele profesioniste.

Diferenta intre cele profesioniste, cunoscute si ca digital single -lens reflex, de aici si abrevierea de DSLR, si cele care sunt doar digitale este ca primele folosesc niste tehnici mult mai avansate, ce au legatura cu lentilele pe care le folosesc, fiind mult mai fine la detalii si captand mult mai multe lucruri (contrast, lumina). Diferentele se pot face mult mai usor pe un ecran mai mare sau tiparite. Cel mai important detaliu este acela ca aparatele foto sunt cu toti oamenii in aproape orice moment din viata lor, deoarece aproape fiecare are un telefon ce are integrat un aparat de fotografiat. De aici se deriva in cele cu camera foto pe fata si pe spate. Cele ce sunt in spate au o rezolutie mare, unele fiind aproape mai bune decat aparatele foto digitale (exista smart-phone-uri ce ajung la 16mp), iar cele din fata au o rezolutia mult mai slaba in general, fiind proiectate pentru apeluri video. Cel putin acesta a fost motivul cu care au pornit, acum fiind o unealta specifica captarii unui selfie. In prezent chiar apar telefoane cu camere performante pe fata, care au aplicatii speciale pentru selfie (filtre, autofocalizare, etc) acestea ajutandu-si proprietarul sa isi creeze selfie-ul perfect. Avand asa o importanta mare pentru oameni pozele, acestia pot sa faca ceva mai mult cu pozele lor, nu numai sa si le seteze ca poze de profil, ori ca imagine de fundal pe laptop. Fotografiile trebuie sa imprime o amintire, iar o amintire arata foarte bine pe birou, ori in biblioteca, sau chiar pe frigider. De aceea, multe corporatii care creeaza aparate foto, creeaza si imprimante totodata, si mai creeaza si hartie fotografica.

De exemplu Canon. Canon este o corporatie japoneza ce se ocupa de toata aceasta parte a fotografiei, de la captarea acesteia si pana la oferirea unui produs palpabil, si anume fotografie. De ce? Deoarece nu toate pozele isi au locul pe net, sau in alte locuri virtuale. Uneori o pauza de la tehnologie si rasfoirea unui album foto poate fi chiar relaxanta, creeand o liniste interioara. Hartia foto Canon este una dintre cele mai bune hartii de acest tip, fiind conceputa in asa fel incat fotografiile sa fie printate perfect pe acestea, putand picta chiar si cele mai mici riduri.

No comments:

Post a Comment