Stereotipuri nationale pe care statistica le invalideaza

Olanda. Numai drogati. Se stie ca olandezii nu prea se descurca bine cu posesiunea de iarba si legalitatea ei. Cam 90% din timp, olandezii nu prea sunt cu mintea la treburile lor, ci la… iarba. Nicidecum! Din toate tarile unde posesiunea de canabis este tolerata, Olanda se afla pe ultimele locuri, rata de utilizare fiind foarte mica. Comparativ cu restul Europei, drogul de abia daca apare ici si colo prin vreun registru.

Franta, Italia, Spania, Cehia, toate au mai multi consumatori de canabis decat Olanda, chiar mai multi decat Canada, Australia, America. Tinerii, care ar trebui sa consume mai multe droguri si sa se teama de repercusiuni, consuma mult mai putin decat restul celor de varsta lor din Europa. Majoritatea turistilor care ajung in Amsterdam la asa numitele coffee shops, care vand marijuana, consuma mai multe droguri decat localnicii, care nu prea se ating de iarba. Se pare ca olandezii nu prea realizeaza ca traiesc in raiul „ierbii”. Venezuela. Dependenta de operatiile plastice. Venezuela este obsedata de operatii plastice, in asa hal incat tara e o prescurtare pentru liposuctie. Chiar si vanzatorii de haine maresc pieptul manechinelor. In realitate, desi e adevarat ca venezuelezii au o oarecare aplecare spre frumusetea un pic exagerata, nu prea difera de restul lumii. Rapoartele recente date publicitatii dezvaluie faptul ca populatia s-a lasat de acest sport.

In 2013, Venezuela era pe locul 15 la numarul de operatii pe an facute, dupa Coreea de Sud, Canada, SUA, Germania. In America Latina, columbienii, mexicanii, brazilienii isi doreau mai mult sa ajunga sub bisturiu fie pentru celebrul Botox, fie pentru marirea sanilor. In SUA se cheltuiesc anual doua miliarde pe operatii estetice, in vreme ce femeile din Coreea de Sud nu au nevoie de asa ceva. Comparativ, obsesia Venezuelei pare un mic hobby.

No comments:

Post a Comment