Aliment benefic

Traim intr-o lume stresata, impovarata de probleme, atat acasa, cat si la serviciu. Alimentatia noastra joaca un rol important pentru o viata sanatoasa; articolul acesta isi propune sa ofere cateva solutii care ne ajuta sa ne relaxam. Triptofanul este un compus regasit in numeroase alimente, precum oua, carne rosie, spanac, carne de curcan, ciocolata si banane.

Potrivit unui studiu efectuat de cercetatorii olandezi de la Universitatea din Leiden, s-a dovedit ca acest compus sporeste sentimentul de incredere. Cercetatorii au desfasurat un experiment; au rugat cativa voluntari sa se imparta in doua grupe. Jocul purta numele de „Joc al increderii”. Jocul se desfasoara astfel: un membru din fiecare grup primeste o suma de bani, apoi i se ofera posibilitatea de a da o imparte partenerului. Daca are suficienta incredere in partener sa ii ofere o suma mai mare de bani, primul jucator poate sa aibe o situatie mai buna, deoarece suma se va tripla. Jumatate dintre voluntarii care au patricipat la experiment au primit suc de portocale, iar cealalta jumatate a primit acelasi suc, dar la care s-a adaugat triptofan. Cei din a doua categorie au oferit partenerilor cu aproape 40% mai multi bani, potrivit revistei Psychological Science.

Triptoifanul se formeaza in organism si este un element de constructie al hormonului „starii de bine” din creier. Astfel, triptofanul te relaxeaza dandu-ti o stare de bine si de relaxare.

No comments:

Post a Comment