Cafea versus ceai

Cafeaua

Cafeaua are efecte surprinzatoare asupra sanatatii, pentru ca ea contine o cantitate destul de mare de antioxidanti. De aceea, studiile efectuate de cercetatorii americanii au aratat ca cei care consuma cafea regulat (nu mai mult de doua cesti pe zi) au un risc cu 80% mai scazut de a dezvolta boala Parkinson. De asemenea, cafeina scade riscul de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, protejeaza impotriva Alzheimer-ului si a cancerului de colon. Pe de alta parte, cafeaua are si efecte nocive. Daca este sonsumata in exces, adica peste doua-trei cesti pe zi, poate duce la insomnie, ametelil, cefalee, palipatii.

Ceaiul

Asemenea cafelei, ceaiul contine si el o doza mare de antioxidanti si cafeina, insa nu produce palpitatii, precum cafeaua, daca este consumat in doze foarte mari. Conform studiilor, bautura preferata a britanicilor scade riscul de proliferare a celulelor canceroase, scade nivelul colesterolului, si imbunatateste imunitatea organismului. De asemenea, poate optimiza tensiunea arteriala, scade glicemia si ajuta la scaderea in greutate, daca este consumat fara zahar.

Ceai sau cafea: care dintre ele este cea mai buna, cu adevarat, pentru tine?

ENERGIE: Dureaza aproximativ 10 minute pentru ca organismul tau sa simta efectele cafeinei, prezente atat in ceai cat si in cafea. Cafeina face ca organismul tau sa elibereze hormoni activi pentru mai multa energie si creste pulsul si tensiunea. O ceasca medie de ceai are intre 14 si 61 de miligrame de cafeina in timp ce o ceasca de cafea poate avea cel putin 95 de miligrame de cafeina.

Cea mai buna alegere pentru doza zilnica de energie: CAFEAUA.

SANATATE: Aici, beneficiile cafelei sunt de neegalat: un studiu din 2009 publicat in Arhivele de Medicina Interna din Statele Unite a constatat ca oameni care beau 4 cesti de cafea zilnic aveau un risc cu 30% mai mic de a face diabet de tip 2 decat cei care nu beau cafea. Dar si beneficiile ceaiului, si, in special, a ceaiului verde, sunt bine documentate. Antioxidantii din ceai pot ajuta la refacerea unui sistem imunitar slabit datorita EGCG, un antioxidant care reface celulele albe din sange care lupta impotriva virusilor. Ceaiul verde are si catechine, antioxidanti puternici care ar putea ajuta la preventia cancerului de prostata, conform unor studii.

Cea mai buna alegere pentru sanatate: CAFEAUA SI CEAIUL.

PIERDERE IN GREUTATE : S-a constat ca un efect al cafeinei este de a reduce apetitul. Dar si consumul zilnic de ceai verde poate reduce aproximativ 2 cm din circumferinta taliei in 12 saptamani, conform unui recent articol din Jurnalul American de Nutritie. Acest lucru este posibil deoarece EGCG si cafeina din ceai pot ajuta la micsorarea celuleor de grasime si la cresterea activitatii celulelor musculare.

Cea mai buna alegere pentru a pierde in greutate: CEAIUL.

DEZVOLTAREA MUSCULATURII: Daca ceaiul este mai bun pentru arderea grasimilor, cafeaua este cea mai potrivita daca iti doresti o masa musculara mai mare. In urma unui studiu american, s-a constatat ca oamenii care au baut 2 cesti si jumatate intr-o zi, cu cateva ore inainte de incepe exercitiile fizice, au putut sa alerge o distanta cu 10% mai mare decat in zilele in care nu au consumat cafea. Acest lucru a fost posibil deoarece cafeina poate stimula muschii, dand astfel un „boost” de putere si rezistenta pe distante mari.

Cea mai buna alegere pentru dezvoltarea musculaturii: CAFEAUA.

STAREA DE SPIRIT: Cercetatorii britanici au facut un studiu cu ajutorul consumatorilor de cafea „inraiti” in 2011, dandu-le cafea decafeinizata in locul dozei de „energie” zilnice. In urma testelor, acestia au avut aceleasi scoruri la rezolvarea rapida a puzzle-urilor ca si cei care primisera doza zilnica de cafea. Si aceasta din cauza faptului ca noi asociem cafeaua cu energie, de aceea ne asteptam intuitiv sa simtim plusul de energie dat de cafea. Nu este aceeasi situatie si pentru ceai insa, care este legat, in mod traditional, de calmarea nervilor. Conform studiilor, cei care beau ceai de musetel sau de lavanda au experimentat o scadere a ritmului cardiac numai mirosind ceaiul.

Cea mai buna alegerea pentru calmarea starii de spirit agitate: CEAIUL.

Indiferent de alegerea facuta, aparatele vending de bauturi calde de la Nordexim Coffee Services le ofera pe amandoua, atat ceai (ceai cu lamaie sau cu zmeura) cat si o mare varietate de optiuni de cafea (espresso, cappuccino, irish coffee, moccacino, latte macchiato, etc), fiind recomandate fie ca ai nevoie sa iti schimbi starea de spirit, sa iti intaresti musculatura, sa slabesti, sa devii sanatos sau sa ai mai multa energie.

No comments:

Post a Comment