Carucior pliabil sau carucior sport? Care e mai bun pentru transportul bebelusului


Carucioarele pentru copii sunt niste accesorii pe care orice parinte trebuie sa le aiba in casa pe masura ce micutul creste. Sunt usor de folosit, simplu de intretinut si ofera confort sporit copilului cat timp va deplasati cu el la plimbare. Doua sunt variantele pentru transportul bebelusului care ar satisface aceste doua criterii, confortul si siguranta, importante pentru sanatatea micutului: carucioarele pliabile si cele tip sport.

Carucioarele pliabile pe latime, plate, sunt rezistente si foarte bune pentru nou-nascuti cu conditia ca scaunul sa poata fi reglat pentru ca micutul sa stea si in pozitie orizontala. Captuseala trebuie sa fie moale, pot sa aiba si cosuri pentru cumparaturi si scaune cu doua pozitii reglabile. Au manere reglabile pe inaltime, sunt rezistente si mai ieftine decat carucioarele traditionale si sistemele 3 in 1, sunt compatibile cu scaunele de masina. Desi ocupa mai mult spatiu decat cele care se pliaza tip umbrela si va trebui sa le inlocuiti cand copilul creste, dupa sase luni, aceasta varianta este mai eficienta daca vreti sa manevrati rapid caruciorul si sa-l strangeti pentru a-l pune intr-un colt din casa.

Carucioarele pliabile tip umbrela se strang intr-o forma lunga ca o umbrela, ocupa mai putin loc, dar sunt potrivite doar pentru bebelusii peste trei sau sase luni. Scaunul nu are mai multe pozitii de obicei si s-ar putea sa nu aiba captuseala, asa ca acest carucior care asigura transportul micutului poate fi folosit mai degraba pentru bebelusii mai mari. Se strange usor si se monteaza rapid la loc, este mai mic si se manvreaza simplu, este ieftin. Totusi, exista probleme la suspensii, nu sunt prea stabile, cosul de cumparaturi poate fi micut asa ca nu se pot cara prea multe lucruri cu el. Cu toate astea, materialele din care este facut resping murdaria, exista un maner ergonomic, se poate transporta pe umar gratie tipului de pliere.

Pe de alta parte, carucioarele sport au design modern, spatare ajustabile chiar si in cinci pozitii, suport pentru picioare reglabil, sisteme moderne rapide de inchidere si deschidere, roti frontale pivotante si flexibilitate sporita. Bara frontala de protectie lipseste, accesoriile speciale de cele mai multe ori nu sunt incluse, insa per total aceasta varianta de transport pentru micut este mai avantajoasa-roti mari, suspensii puternice, confort sporit, desi ocupa loc mai mult.

No comments:

Post a Comment